DHC Drienerlo heeft meest bijzondere hockeyclubhuis

Het clubhuis van DHC Drienerlo is gevestigd in een oude boortoren (foto: Facebookpagina DHC Drienerlo).

Het meest bijzondere hockeyclubhuis van Nederland staat in Enschede. De boortoren van studentenhockeyclub DHC Drienerlo blijkt groot favoriet onder hockeyliefhebbers. Tijdens een verkiezing op de website van de KNHB kreeg het clubhuis meer dan de helft van alle stemmen.

De afgelopen weken konden bezoekers op Hockey.nl hun stem uitbrengen op het in hun ogen meest bijzondere clubhuis van Nederland. Een overgrote meerderheid blijkt gecharmeerd van de authentieke zoutboortoren waarin het clubhuis van DHC Drienerlo sinds 1969 ondergebracht is.

In dat jaar schonk AKZO de boortoren aan de club. Twintig jaar later volgde een verbouwing en tegenwoordig biedt de ingebouwde bar plek aan de hockeyers die na de training of op een ‘Torenzondag’ een biertje willen drinken. De toren zelf is enkel voor de ‘bevoorrechte’ clubhuiscommissie begaanbaar. “We borrelen en praten er na. Ook mogen wij mannen met een vrouw ‘hoog’ gaan en onszelf vereeuwigen binnen de toren en binnen de club,” aldus Thijs van Beek, voorzitter van de clubhuiscommissie, op Hockey.nl.

De club is blij met haar nieuwe titel. Clubvoorzitter Floris-Jan Overink: “Ik ben hartstikke trots en nodig hierbij alle mensen die op ons gestemd hebben uit om een keer op zondag langs te komen om van het hockey te genieten en om daarna een biertje met ons drinken. Of wat anders natuurlijk, want dat kan hier ook!”

De uitslag van de verkiezing:
1. Clubhuis DHC Drienerlo (1043 stemmen)
2. Clubhuis HC Overbetuwde (470 stemmen)
3. Clubhuis HC Dorsteti (269 stemmen)
4. Clubhuis HC Klein Zwitserland (268 stemmen)