600 kinderen trappen balletje voor het goede doel

Het Rotary Streetsoccer vindt volgende week voor de derde keer plaats (foto: Streetsoccer Hengelo, 2015).

Wekelijks plaatst SportclubNL een overzicht van de charitatieve acties door sportclubs. Deze week aandacht voor het Rotary Streetsoccer toernooi, warme soep voor vluchtelingen, de opbrengst van een kerstnachtmarathon, de StadshagenRun, sponsorlopen, sponsorzwemmen en andere acties om het goede doel te steunen.

In de eerste week van februari zullen ruim 300 leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van zeventien verschillende basisscholen in Hengelo de zaalvoetbalschoenen aantrekken om het goede doel te steunen. Het indoor voetbaltoernooi, dat voor de derde keer plaatsvindt, wordt naast voor de fun ingezet om geld in te zamelen voor het Jeugdsportfonds Hengelo-Borne. Het Jeugdsportfonds fonds is in het leven geroepen om kinderen uit kwetsbare gezinnen in de gemeente aan het sporten te helpen. Het is inmiddels actief in meer dan 200 gemeenten.

Warme soep voor vluchtelingen

Twee weken geleden berichtten we al over de verschillende snert (met of zonder worst) acties van sportclubs. Inmiddels zijn ook voetbalvereniging Vierhouten’82 en Oranje-IJs vereniging de keuken ingedoken om samen 550 liter "heerlijke, stevige" erwtensoep te maken. Zo’n €600 leverde de snertactie op. Plus blije gezichten op de Paasheuvel. De koks hadden namelijk 40 liter extra soep gemaakt om uit te delen aan de vluchtelingen die daar wonen.

Nasleep acties 2015

De vele charitatieve acties aan het einde van 2015 beginnen eindelijk hun vruchten af te werpen. De donaties zijn geteld en de cheques zijn uitgeschreven. Zo heeft de Kerstnachtmarathon van zwemvereniging Z&PC De Zeeuwse Kust €1.014,12 opgeleverd voor stichting Ambulance Wens. Een stichting die laatste wensen van terminale patiënten vervuld.

Ook de StadshagenRun in Zwolle, die vorig jaar oktober al plaatsvond en waaraan meer dan 2.300 hardlopers deelnamen, heeft een leuk staartje gekregen. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Loopsport Zwolle afgelopen weekend werden de cheques uitgedeeld. In totaal kon er €4.000 overhandigd worden aan Jeugdsportfonds Zwolle, VG Sport Zwolle en Nepal: Help de kinderen.

Zweten voor het goede doel

In Nieuw-Vennep werd eveneens hard gelopen voor het goede doel. Jeugdspelers van voetbalvereniging DIOS, waaronder zelfs een 3-jarige fanatiekeling, voltooiden vorig weekend in totaal 557 grote en kleine rondjes. Door zich te laten sponsoren door familie en vrienden, wisten de spelers bijna €1.700 op te halen voor de Roparun, Alpe d’HuZes en de jeugdafdeling van de eigen voetbalclub.

In Meppel is afgelopen weekend €277 ingezameld voor de Hersenstichting door de voetbalclubs FC Meppel en ZZVV. De clubs besloten eerder al de krachten te bundelen en voor elkaars goede doelen te collecteren tijdens de wedstrijden. Bij het eerdere duel tussen de twee clubs was er al geld opgehaald voor het KWF.

Tot slot staan er nog op de agenda: de sponsorzwem georganiseerd door zwem- en poloclub Triton uit Putten. Het geld dat de zwemmers op zullen halen gaat naar stichting Etike, een stichting die zich inzet voor tienermoeder in Congo. En de benefietdrive Bridgen4Kika in de businesslounge van het PEC stadion in Zwolle, op 2 april.