Geen lege flessen inzamelen, maar volle kratten

WKE werd in 1966 opgericht door onder andere Hendrik 'Grote Geert' Wolters (foto: website WKE).

Lege flessen ophalen, veel clubs doen het. Het statiegeld brengt wat extra geld in het laatje. In Emmen doen ze aan 'omdenken'. Om de clubkas te spekken halen voetballers daar volle kratten bier op. Dit en meer acties in het weekoverzicht.

Voetbalvereniging WKE, opererend in de topklasse en enkele jaren geleden nog landskampioen bij de amateurs, zit financieel in zwaar weer. Vorige week werd een failissement ternauwernood afgewend. Maar de geldzorgen zijn nog niet voorbij. Op Facebook is een aantal jongeren in actie gekomen onder de naam Red v.v. WKE. Met een benefietconcert op zondag 21 februari, waar  "Bouke, Jannes, Chris de Roo en nog 25 andere artiesten" komen optreden, hoopt de groep een mooi bedrag voor de club op te halen. In aanloop van het concert gaan de voetballers langs de deuren om zoveel mogelijk kratjes Heineken bier op te halen. Gesponsord bier dat tijdens het concert geschonken wordt en voor extra opbrengsten moet zorgen. “Een superinitiatief, bedacht door echte clubmensen”, aldus de Facebookactiegroep.

Boeken gevraagd

Ook in Sliedrecht is een inzamelingsactie gaande. Niet om kratten bier, maar om tweedehands boeken wordt daar gevraagd. Volleybalvereniging Sliedrecht Sport organiseert binnenkort namelijk de zesde editie van de boekenbeurs in de kantine van sporthal de Stoep. Boeken van alle genres, voor alle leeftijdscategorieën en zelfs tijdschriften zijn welkom – mits in goede staat. De opbrengst van de boekenbeurs komt geheel ten goede aan de volleybalvereniging.

Veilen voor nieuwe keuken en led-verlichting

De veiling van voetbalvereniging Flevo Boys uit Emmeloord van afgelopen weekend heeft de club geen windeieren gelegd. Uitgeweken naar een nieuwe locatie, omdat de 500 bezoekers niet in de kantine pasten, wist de club maar liefst €56.235 op te halen. Het streefbedrag van €40.000 werd daarmee ruimschoots gehaald. De opbrengst is bestemd voor een gloednieuwe keuken.

In Hardenberg kan sinds deze week geboden worden op wedstrijdshirts van spelers van het eerste elftal van HHC Hardenberg. Shirts die zij begin deze week droegen tijdens de wedstrijd voor de KNVB beker tegen AZ. Het geld dat de shirts en enkele andere items opbrengen, is bedoeld om de oude verlichting te vervangen. Hoe meer geld er opgehaald wordt, des te meer velden van led-verlichting voorzien kunnen worden.

Obligaties voor douches

Geen nieuwe keuken of verlichting, maar nieuwe douches, daar gaat voetbalvereniging DCS uit Zevenaar voor. Twee jaar geleden liet de club acht nieuwe kleedkamers bouwen. Zes daarvan werden meteen afgewerkt. De overige twee vanwege geldgebrek nog niet. Nu zijn vier leden van de club een actie gestart om de benodigde €10.000 bij elkaar te brengen. Geïnteresseerden kunnen voor €100 of €500 obligaties kopen. In een periode van vijf jaar wordt het geleende bedrag plus rente door obligatiehouder DCS terugbetaald.

Of je worst lust

Volleybalvereniging Tornax uit Ruurlo start aankomend weekend een worstenactie. In samenwerking met de lokale keurslager worden er twee worsten aangeboden: de rookworst en de metworst. Het geld dat met de actie verdiend wordt, is bestemd voor eigen clubkas. Ook voetbalvereniging WVF uit Zwolle gaat in de weer met worst. Voorafgaand aan de huis-aan-huis verkoop, organiseert de club een worstproeverij. Een vast onderdeel van de jaarlijkse WVF-winteractie: Of je worst lust. Het geld dat de rookworsten opleveren, wordt gebruikt om trainingsmateriaal voor de jeugd aan te schaffen.

Zeeuwse minibolussen

Ook in Poortvliet en actie in de categorie 'lekker eten voor de club'. Jeugdleden en begeleiders van voetbalvereniging SPS gaan zaterdagochtend de deuren langs met echte Zeeuwse minibolussen. De actie moet inkomsten genereren voor de jeugdafdeling.

Doneren voor de ijsbaan

En tot slot een donatie-actie in de provincie Utrecht. Een aantal sportverenigingen uit Odijk is midden januari op pad geweest om te collecteren voor de ijsbaan in Odijk. Onder de donateurs werden twee gratis jaarlidmaatschappen verloot. 494 kaarten werden verkocht en €2.470 leverde de donatie-actie op. Nu maar wachten tot het gaat vriezen.