Lopen voor lyme

Lymepatiënt Harriët doet met dreamteam Hollen voor Harrie mee aan Lopen voor Lyme (screenshot vlog Ik ben gekke Harrie niet).
Redactie SportclubNL

Lopen voor lyme, spinnen en budo tegen kanker, biljarten en bridgen voor goede doelen, zelfverdeiging, zumba en badminton voor terminale kinderen, hockeyen voor een harmonie en zwemmen voor vluchtelingen. Er is wordt weer heel wat afgesport en bijeengebracht voor goede doelen.

Lopen voor Lyme

Op 9 april vindt rondom het Henschotermeer in Woudenberger voor het eerst het evenement Lopen voor Lyme plaats. Onder de meer dan 65 deelnemende teams is het dreamteam Hollen voor Harrie van de 21 jaar jonge chronische lymepatiënt Harriët, die over haar ziekte blogt op de website Ik ben gekke Harrie niet. Het geld dat met het wandelen of hardlopen wordt opgehaald, komt ten goede aan chronische lymepatiënten wiens behandelingen, medicijnen, onderzoeken e.d. bekostigd moeten worden. Ook moet het evenement voor meer 'awareness' gaan zorgen. En dat is volgens Harriët geen overbodige luxe. "Gelukkig zien we tegenwoordig al een stuk meer begrip voor onze situatie van onze medemens. Dat kan natuurlijk altijd beter! Maar ook de artsen en het zorgstelsel moeten wakker geschud worden, voordat er nog veel meer mensen ziek worden. Zo zie ik dat ik, sinds ik mijn diagnose heb, steeds meer contact krijg met lotgenoten, voornamelijk via Twitter en Facebook. Heel fijn en gezellig, maar dat het er meer worden staat me alles behalve aan." Team Hollen voor Harrie heeft al €1.800 opgehaald, maar de lat ligt hoger. Harriët wil uiteindelijk op €6.000 uitkomen.

Megamarathondag tegen kanker

De megamarathondag georganiseerd door de Grunneger Deurtrappers en onder andere Sportcentrum Nico Jager, atletiekvereniging Aquilo en budocentrum Chikara heeft €5.000 opgeleverd. Deelnemers hadden verschillende mogelijkheden. Zo konden ze meedoen aan een spinning- of budomarathon of aan de wedstrijd sterkte man en sterkste vrouw. De €5.000 wordt geschonken aan de afdeling Oncologie van de Ommelander Ziekenhuis Groep en het KWF Kankerfonds.

Benefiet voor terminale kinderen

Ook gesport tegen kanker wordt er op 12 maart in sporthal De Spil in Nieuw Pekela. Zelfverdedigingsportschool Hap-ki-do Willie, de zumba en recreatieve badmintonvereniging en Sportdorp Nieuw Pekela organiseren daar tezamen een benefiet sportmiddag. Mensen van alle leeftijden kunnen tijdens deze dag deelnemen aan verschillende sporten. Donaties worden opgehaald voor de realisatie van een rustkamer voor terminale kinderen in het UMCG.

Biljarten en bridgen voor goede doelen

Stichting Biljarten voor Goede Doelen organiseert elk jaar in Drenthe het Zwaagstratoernooi. Een toernooi dat dit jaar geld moet opleveren voor kinderdagverblijven in de provincie, die zich specialiseren in de opvang van geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. Ook de G-drumband Altiband uit Meppel zal een deel van de opbrengst krijgen. Het Zwaagstratoernooi start op 4 april en eindigt op 19 juni. Deelnemende teams betalen €15 om mee te doen.

Bridgen voor het goede doel komt ook voor. Bijvoorbeeld in Maartensdijk. Waar afgelopen weekend de Open bridge drive werd gehouden, een evenement georganiseerd door bridgeclub Maartensdijk. €1.000 haalde de bridgers op voor stichting Vierstee 2.0. Deze stichting zet zit in voor de renovatie van de accommodatie, waarin onder andere gesport wordt en waar culturele bijeenkomsten georganiseerd worden.

Hockey voor harmonie en zwemmen voor vluchtelingen

Tot slot heeft het jaarlijkse wintertoernooi om de Zilveren Schoen van hockeyclub HOCO uit Oisterwijk €1.000 opgeleverd dat geschonken wordt aan Harmonie Asterius uit Oisterwijk. Van het geld wil Asterius instrumenten aanschaffen die gebruikt kunnen worden tijdens muzieklessen op basisscholen. En waterpoloërs van Zeehond’73 hebben begin januari een record aantal banen gezwommen tijdens de IVOR 8 uur van Rozenburg. Deze acht uur durende marathon wordt ieder jaar gehouden om geld in te zamelen voor IVOR, een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen. Hoeveel geld het record heeft opgeleverd, is onbekend.