Sportclubs profiteren van lokaal muziektalent

De sportclubs uit Kamerik met hun cheques (foto: Facebook Kamerik Live)

Afgelopen weekend vond de eerste editie van Kamerik Live plaats. Stijf uitverkocht was het evenement dat podium bood aan lokaal muziektalent en de winst verdeelde onder vier sportclubs. Verder onder andere aandacht voor een boodschappenverbod, potgrondactie en rariteitenveiling in het weekoverzicht.

De opzet voor Kamerik Live, een lokale variant op Vrienden van Amstel Live, werd geboren in de kantine van voetbalvereniging vv Kamerik. Lokaal muziektalent een podium bieden en tegelijkertijd de kassen van vier verschillende sportclubs spekken. Geen gekke combinatie. Alle vijfhonderd entreekaarten waren in een mum van tijd uitverkocht. Door de entreekaartjes in een van de vier tonnen bij de ingang te deponeren konden bezoekers vervolgens kenbaar maken welke club zij wilden laten profiteren.

Om de avond tot een succes te maken, staken vrijwilligers van de voetbalvereniging Kamerik, tennisvereniging LTC Kamerik, korfbalvereniging SDO en volleybalvereniging Serve ’72 zelf de handen uit de mouwen. Voorzitter van Serve’72, Ed Zwennis tegen het AD: “Wij werken hier vanzelfsprekend aan mee. Het is belangrijk om samen dingen te doen. Daarbij beleven wij ook een leuke avond en staat onze volleybalclub in de schijnwerpers. Wij kunnen nog wel wat extra leden gebruiken, dus wie weet”.

Rond middernacht werd de ‘winst’ voor de sportclubs bekendgemaakt. Door drie euro per bezoeker te rekenen kon er ruim €1.500 uitgedeeld worden. De voetbalvereniging ontving €560, de korfballers €385, de tennisclub €285 en de volleyballers €282,50.

Boodschappenverbod

Een opvallende actie in Assen. Supermarktketen Poiesz houdt daar een jeugdsponsoractie, waarbij klanten met sponsormuntjes hun favoriete sportclub financieel kunnen steunen. Eén van de clubs, Badminton Combinatie Assen, kondigde een boodschappenverbod af voor haar leden totdat de actie begon. Twee weken lang werd het de leden verboden boodschappen te doen, zodat de ontstane gaten in de voorraadkast konden worden opgevuld met artikelen van Poiesz. Uiteraard ludiek bedoeld, maar het kreeg wel navolging. Hoeveel de actie heeft opgebracht is echter onbekend, de actie loopt namelijk nog tot begin april.

Rariteitenveiling

Sportclubs komen nogal eens in actie voor het goede doel. Maar soms zijn ze zélf het goede. Zoals voetbalvereniging Nijnsel. Harmonie Nijnsel en CV d’n Egelantier organiseerden begin februari een rariteitenveiling waarvan de opbrengst naar de jeugdafdeling van de voetbalclub ging. Van een ‘koffer vol jeugdsentiment’, een taart en een zanger, tot een dagje Parapenten of een doos frikadellen. Het ging allemaal onder de hamer. Wat het de voetbalclub heeft opgeleverd is nog niet bekend.

Potgrond en paaseieren

Het voorjaar staat voor de deur en de eerste krokussen en narcissen laten zich zien. Volleybalvereniging Longa’59 uit Lichtenvoorde en sportclub Overwetering spelen hier slim op in. Net als voorgaande jaren wordt er door beide clubs potgrond aan huis verkocht. Dat scheelt de koper in prijs én sjouwwerk. Ook sportclub Neede haakt handig in op het jaargetijde. Niet met potgrond, maar met paaseieren gaat de club huis-aan-huis. Minimaal 30.000 eieren moeten er aan de man gebracht worden om de jeugdkas te spekken.

Zonnepalen gecrowdfund

Tot slot goed nieuws voor de Rhedense korfbalclub RHEKO. Nog voordat het einde van de actie in zicht was, werd op 4 februari het streefbedrag van €15.000 opgehaald waarmee de club de felbegeerde zonnepanelen kan bekostigen. Het geld werd ingezameld door investeringen en een crowdfundingactie.