Sportief snacken in de sportkantine

De jeugd van Cartouche aan de snackgroenten (foto: Hein Athmer).
Redactie SportclubNL

Zes weken lang kan er gezond worden gesnackt in vijftig sportkantines in Zuid-Holland. Deze pilot is onderdeel van de campagne Supporter van Sportief Snacken, geïnitieerd door Greenco. Greenco is een bedrijf gespecialiseerd in de teelt van snackgroenten. Hun bekendste product: de Tommies. De ambitie van het bedrijf is om heel Nederland gezonder te laten snacken.

Yvonne Vanlier, marketingmanager voor Tommies bij Greenco: “De verkrijgbaarheid van snackgroenten bij sportverenigingen is één van de kansen om de consumptie van groenten te stimuleren en dit initiatief past dan ook perfect binnen onze campagne Mini-groente groot maken.” Onder andere bij SV ARC uit Alphen aan den Rijn zijn er momenteel naast gehaktballen en zakjes chips ook snoeptomaatjes en andere snackgroentes in het assortiment van de kantine te vinden.

Tijdens de start van de campagne gingen sampleteams langs bij alle deelnemende clubs om zakjes vol vitamines uit te delen aan sporters en supporters. De actie lijkt aan te slaan gezien de verkoopcijfers na het eerste weekend. Ook de actie Rode Koppies, die teams oproept een foto in te sturen van hun rode koppies, is een succes.

De Gezonde Sportkantine

Dat er een grote vraag is naar gezond eten en drinken bij sportclubs wordt bevestigd door een onderzoek van GfK. Uit dit onderzoek, in opdracht van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), blijkt dat een derde van de bezoekers niet verleid wil worden tot ongezond snacken in de kantine.

Voetbalclub Sparta ’18 uit Sevenum is eveneens onlangs gestart met een gezonder aanbod in de kantine. Deze club doet mee aan de Gezonde Sportkantine. Sportkantines die zich voor dit project aanmelden krijgen een adviseur op bezoek die kijkt naar wat er in het aanbod veranderd kan worden en wat goed aan zal slaan bij bezoekers. Ook krijgt de kantine een starterspakket met informatie en materialen. Inmiddels doen meer dan 400 clubs, uit 136 gemeenten en uit meer dan veertig takken van sport, mee aan de Gezonde Sportkantine.

Meer weten?

Voor meer informatie over de Rode Koppies, klik hier. En klik hier voor meer informatie over de Gezonde Sportkantine.

Bronnen: Alphens en Reindonk.