Mysterieuze gehaktballentest

Gezelligheid aan de bar in de kantine van Smitshoek (foto: Facebookpagina vv Smitshoek).

Vorige week meldde het AD dat de gehaktbal die de Barendrechtse voetbalvereniging Smitshoek in haar kantine serveert goed is voor een 8,5. Dat was het oordeel van de keurmeester die namens de KNVB in voetbalkantines op zoek is naar de lekkerste gehaktbal. De bond weet echter van niets, en ook voor de club is het een raadsel.

Soms gebeuren er vreemde dingen in sportkantines. Zo ook bij vv Smitshoek in Barendrecht.  Volgens het AD is een zekere Aad van Wijnen namens de KNVB op zoek naar de beste gehaktbal met mosterd en was hij bij Smitshoek wezen proeven. Zijn oordeel: "Voortreffelijk van kleur, smaak en temperatuur. Een negen had ook gekund. Maar daarvoor was de mosterd te scherp. Een 8,5 dus."

Geen 'project' van de KNVB

Nu is het ons bekend dat, vooral in het oosten van het land voetbalteams actief zijn die er een gewoonte van maken om in de kantine van alle tegenstanders de gehaktballen te testen en te beoordelen, maar dat de voetbalbond zich hier ook mee bezig hiedl wisten we niet. Nieuwsgierig naar de achtergrond van deze ludieke bondsactiviteit informeerden we bij de KNVB. Daar werden we echter niets wijzer. Persvoorlichter Bram de Groot die voor ons op onderzoek uitging meldde " Mijn collega’s die hierover zouden moeten gaan, weten niets af van dit initiatief. Het is dus geen ‘project’ van de KNVB."

Compleet raadsel

Dan maar even met de club gebeld. Verenigingsmanager Ton Habermehl kan evenmin opheldering verschaffen. "Ik heb het ook in de krant gelezen. We hebben er in de kantine niks van gemerkt en we hebben het zelf ook niet aan de krant gemeld. Het is echt een compleet raadsel."

Heerlijke bal

Maar leuke reclame is het natuurlijk wel. Op de site van de club wordt het mooie testresultaat dan ook ook gedeeld: "In het AD van afgelopen maandag krijgt onze gehaktbal van Smitshoek een 8,5! En voor wie van scherpe mosterd houdt zelfs een 9. Dus bestel eens een heerlijk broodje bal bij onze vrijwilligers in de keuken en geniet van deze heerlijke bal."

Oproep

Dit mysterie moet natuurlijk wel worden opgelost. Weet je meer over deze gehaktballentest? Ken, of ben je Aad van Wijnen himself? Laat het ons weten!