Bespeelbaarheid Groningse velden online checken

Nieuwe tool maakt resultaten van veldkeuringen online zichtbaar (foto: Sport050).

In de gemeente Groningen kunnen clubs vanaf nu online zien welke sportvelden bespeelbaar zijn en welke niet. Hierdoor zijn mensen eerder op de hoogte, kunnen wedstrijden sneller worden afgezegd of verplaatst.

Uit verschillende klantonderzoeken bleek dat hier grote behoefte aan was. Zowel verenigingen als sporters gaven aan graag online te willen zien of een veld goed- of afgekeurd is, zodat tijdig duidelijk wordt of een wedstrijd doorgang vindt - of niet. Op de website van Sport050 heeft de gemeente nu een tool ontwikkeld die de actuele status van een sportveld toont. Accommodatiebeheerders van de gemeente kunnen met één druk op de knop, via hun smartphone of achter de computer, wijzigingen over de sportparken doorgeven.