100 miljoenste contactloze betaling bij hockeyclub

Ginger Wouters deed, in het bijzijn van haar teamleden uit de Meiden A, de 100 miljoenste betaling (foto: forumsport.nl).

Vorige week werd bij Forum Sport in Voorburg de 100 miljoenste contactloze betaling gevierd. Die mijlpaal kwam een stuk eerder dan verwacht: contactloos betalen is hip. In sportkantines wordt echter nog niet of nauwelijks gepind, laat staan contactloos betaald. De campagne Maak van pinnen ook jouw sport moet daar verandering in gaan brengen.

Sinds begin 2014 kan er contactloos betaald worden. Dit gebeurt door de betaalpas of telefoon kort tegen het betaalautomaat aan te houden. Het intoetsen van de pincode is niet meer nodig en dit scheelt een hoop tijd. Sinds kort kan ook bij Forum Sport in Voorburg contactloos betaald worden. Penningmeester Gert-Jaap Glasbergen: “Het kan hier aan de bar heel erg druk zijn. Vooral in de rust. Dan kunnen we geen oponthoud gebruiken met betalen. Daarom is contactloos betalen voor ons echt een uitkomst.”

De campagne

De campagne Maak van pinnen ook jouw sport is in het leven geroepen door Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen. Met de campagne wil de stichting het pinnen en contactloos betalen in kantines stimuleren.

Voordelen van een betaalautomaat in de sportkantine zijn dat het goedkoper is en dat bezoekers altijd geld op zak hebben. Dit laatste komt de omzet van de club ten goede. Daarnaast is er geen gedoe met kasverschillen, hebben de mensen achter de bar minder verantwoordelijkheden en neemt de kans op overvallen af.

Pinkampioen

De stichting helpt sportclubs bij hun overstap van alleen contant betalen naar pinnen. Ze geeft advies en stelt promotiemateriaal beschikbaar. Ook heeft de stichting een wedstrijd gelanceerd. Clubs die het pinnen (of contactloos betalen) het best en creatiefst promoten, worden gehuldigd tot pinkampioenen en beloond met leuke prijzen.

Bron: Pinnen Zakelijk