Inkoopcollectief Twentse voetbalclubs

Kantine Tubantia (foto: website HVV Tubantia)

Deze week presenteren de voetbalclubs HVV Tubantia uit Hengelo, Rigtersbleek uit Enschede en Oranje Nassau uit Almelo plannen voor een inkoopcollectief. Sam-Sam is de naam van het samenwerkingsverband: Sport Als Meerwaarde.

“Samenwerken leidt tot meerwaarde en het resultaat delen wij samsam” aldus de initiatiefnemers in regionaal dagblad Tubantia. Door de inkoop te bundelen verwachten de drie clubs twintig tot vijftig procent te kunnen besparen op de huidige kosten.
Inmiddels zijn er stappen gezet om de bedrijfsvoering van alle drie de clubs op elkaar af te stemmen. Het vormen van een inkoopcollectief volgt hierna. Onder andere het afsluiten van contracten bij energieleveranciers en het inkopen van frisdrank en snacks moet straks gezamenlijk gaan.

Naast een collectief krijgen de clubs een uniform kassasysteem. Met dit nieuwe kassasysteem is het mogelijk om naast contact met de pinpas af te rekenen. Ook wordt er nagedacht over de vorming van een fonds, dat bijvoorbeeld het vervangen van kunstgrasvelden in de toekomst mogelijk zou moeten maken.

Andere clubs uit de omgeving zijn eveneens benaderd om samen te werken, maar die houden de boot vooralsnog af. Op een later punt hopen de drie meer clubs aan het collectief te mogen binden. “Hoe meer volume, hoe interessanter het wordt”, volgens Tubantia-voorzitter Peter Leferink.

Bron: Tubantia