Onzorgvuldig handelen kost kantinemanager baan

De kantine van FC Almere (foto: website FC Almere).

De kantinemanager van FC Almere is zijn baan voorgoed kwijt. Hij spande twee weken geleden nog een kort geding aan tegen de club, nadat hij op non-actief gesteld was. De rechtbank heeft echter beslist dat de club de man niet terug in dienst hoeft te nemen.

Dat de kantinemanager op non-actief gesteld werd, was het gevolg van een diefstal enige tijd geleden. Doordat de manager de kluis niet had afgesloten met sleutel én veiligheidscode en vervolgens training was gaan geven, kon een onbekend persoon zijn slag slaan. Er bleek €2.000 verdwenen te zijn. Het clubbestuur stelde dat het vertrouwen in de manager weg was en zette hem op non-actief. De rechtbank beaamde dat de man onzorgvuldig en verwijtbaar gehandeld heeft. Reden genoeg voor ontslag. De voormalig kantinemanager krijgt nog wel een deel van zijn salaris uitbetaald. Dit had de club hangende de rechtszaak ingehouden.

Bron: Omroep Flevoland