Altijd het logo naar voren én een schoon viltje

Flevo Boys hebben beste kantine van Noord-Nederland (foto: Flevo Boys)

Afgelopen maand werden verschillende sportclubs verrast met een Gouden Spatel. Een prijs voor de beste sportkantine van de regio, uitgereikt door Heineken. De gelauwerde clubs waren opmerkelijk eensgezind in hun reacties op de uitverkiezing.

Meerdere malen door een mystery guest bezocht, kwamen de voetbalverenigingen VVC’68 uit Halster (regio Zuid-West Nederland), S.V. Prins Bernhard uit Uddel (regio Oost-Nederland), Flevo Boys uit Emmeloord (regio Noord-Nederland) en ARC uit Alphen aan den Rijn (regio Utrecht) als beste uit de test. Niet alleen tappen ze daar de beste biertjes met de mooiste schuimkragen, maar de kantinebeheerders zijn ook gastvrij, klantgericht en zorgen voor een juiste uitstraling van het horecagevoel. Naast een ingelijste spatel kregen alle clubs uit handen van de regiodirecteuren een cheque om het kantinepersoneel in het nieuw te steken.

Goed getapt

De Gouden Spatels en Tapknoppen in verschillende kleuren werden uitgereikt door Heineken, in het kader van het kwaliteitsprogramma Goed Getapt. Jaarlijks doen ruim 2.000 horecaondernemers aan dit programma mee en voor het eerst dit jaar ook sportkantines. Vrijwilligers van de sportclubs leren alles over gastheerschap, service, kwaliteit en hoe je een goed biertje tapt. Corne Verstraten, activiteitencoördinator bij VVC’68, vertelde in de Internetbode wat er aan de verkiezing vooraf ging: “We kregen onder andere trainingen. Daar leerden we bijvoorbeeld dat je altijd de klant moet begroeten, een praatje moet maken en vooral niet moet vergeten om te lachen. Daarnaast leerden we hoe we het beste biertje konden tappen. Dus als we nu bier serveren doen we dat altijd met het logo naar voren én gebruiken we een schoon bierviltje”. Vervolgens werden ze vier keer door mystery guests beoordeeld en kregen ze punten toegekend die uiteindelijk leidden tot de bekroning.

Eensgezind enthousiast en attent

Uiteraard werden de verdienstelijke prestaties van de sportkantines breed uitgemeten in de lokale pers gingen. Opmerkelijk eensgezind waren de betrokken kantinebeheerders in hun reacties op de uitverkiezing van hun club.

Corné Corne Verstraten van VVC’68 in de Internetbode: “Het is geweldig dat we de beste sportkantine van de regio zijn. Samen met alle vrijwilligers zijn we enorm blij met deze bekroning. De Gouden Spatel krijgt een ereplaats in onze prijzenkast!”

Peter Vermeer van SV Prins Bernard in het Apeldoorns Stadsblad. "Het is geweldig dat we de beste sportkantine van de regio zijn. We doen mee aan het Goed Getapt-programma om meer kwaliteit te kunnen leveren. Je merkt dat de sporters en bezoekers van de sportkantine dat waarderen. Samen met alle vrijwilligers zijn we enorm blij met deze bekroning. De Gouden Spatel krijgt een ereplaats in onze prijzenkast."

Hendrikus Oostra van de FlevoBoys in de Flevopost: "Het is geweldig dat we de beste sportkantine van de regio zijn. We doen mee aan het Goed Getapt programma om meer kwaliteit te kunnen leveren. Je merkt dat de sporters en bezoekers van de sportkantine dat waarderen. Samen met alle vrijwilligers zijn we enorm blij met deze bekroning. De Gouden Spatel krijgt een ereplaats in onze prijzenkast!'

Zonder uitzondering reageren de clubmensen enthousiast en vereerd, en zijn ze ook nog eens attent tegenover de andere vrijwilligers. Maar ja, zo hoort het natuurlijk ook. Volgens Heineken...