Voorzitter voetbalclub opgepakt tijdens trainingskamp

Selectie Magreb'90 op trainingskamp in Antalya (foto: Magreb'90)

De Utrechtse club Magreb’90 zit voorlopig zonder voorzitter. Najim el Houati werd vorige week op het vliegveld van Antalya in Turkije gearresteerd. Dit op verzoek van de Marokkaanse autoriteiten. El Houhati was op de terugweg met staf en selectie na een trainingskamp in de Turkse stad.

Waarom de voorzitter opgepakt is, is onbekend. Ook de club, die sinds vorig jaar in de topklasse meespeelt, tast in het duister. Voorzitter van de zondagtak van de club, Tahar Ben Boulaid, in het  AD: “Ik heb veel geruchten gehoord, maar Najim is ook een vriend van me. Er gaan allerlei verhalen. Een paar jaar geleden is er ook iets gebeurd, maar dat bleek achteraf ook niet te kloppen.'' Hij doelt hiermee op het feit dat El Houati in 2012 ook al achter de tralies belandde. Hij werd toen verdacht van witwassen van geld, sieraden, auto’s en appartementen. Tot een veroordeling is het echter nooit gekomen.

Of El Houati Turkije inmiddels is uitgeleverd aan Marokko is niet bekend, evenals of de club al rondkijkt naar een vervanger. Volgens Ben Boulaid hebben de ontwikkelingen rondom El Houati tot nog toe geen consequenties voor Magreb’90. “Er is op dit moment geen probleem. Alles gaat bij ons gewoon door.''