Afscheidsdienst bij voetbalclub

Afscheidsdienst Joël Alfarez in kantine sv Helios (foto: RTV Oost / Rogier van den Berg).

Voor voetbalvereniging Helios in Deventer begon het nieuwe jaar met een even ingrijpende als verdrietige gebeurtenis: de zeer geliefde 'zingende barman' Joël Alfarez (23) kwam op Oudjaarsavond bij een steekpartij om het leven. De club was voor Alfarez zijn tweede huis. Dat blijkt wel uit het feit dat de familie het verzoek deed om de afscheidsdienst bij de club te houden. Voorzitter Grace Brok werd gevraagd om de dienst te leiden. Verslagenheid en verdriet stonden daadkracht niet in de weg. Het verzoek van de familie werd gehonoreerd. Minstens dertig leden van de club zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid.

Opgebaard in de bestuurskamer

In onze rubriek De week van... vertelt Grace Brok over de hectische en verdrietige eerste week van 2016, die culmineerde in een massaal bezochte uitvaartdienst op het sportcomplex: "Als ik om 9.30 uur arriveer staat alles klaar. Gemeentelijke toezichthouders leiden het verkeer in goede banen. Om 10.00 uur komt Joël met zijn familie, hij wordt opgebaard in de bestuurskamer. De kamer is een zee van bloemen. Dat is goed. Joël hield van witte bloemen. Er is een uur om iedereen de kans te geven hem nog even te zien. Om 12.00 uur begint de viering. Aan het einde van de dienst draaien wij een door Joël ingezongen nummer. Het is zijn laatste optreden met ons samen. Na Jij gelooft in mij breekt een gigantisch applaus los. Een eerbetoon, een ontlading. Wat een mooi moment."

Lees hier hoe deze voetbalvoorzitter de week beleefde en bekijk hier de foto's die RTV Oost fotograaf Rogier van den Berg maakte van de plechtigheid.