De week van... Patricia Klooster

Voorzitter FC Meppel Gymnastiek
Patricia Klooster (tweede van links) mag bij het Sportgala namens FC Meppel Gymnastiek een cheque van €1.000 in ontvangst nemen.

FC Meppel is géén voetbalvereniging. ‘FC’ staat voor fuserende clubs, een erfenis uit 1972, toen verschillende sportverenigingen fuseerden. FC Meppel had toen afdelingen voor gymnastiek, voetbal en volleybal. Tegenwoordig staan FC Meppel Gymnastiek en FC Meppel Voetbal elk op eigen benen. Bij de gymnastiekvereniging wordt in alle denkbare varianten aan ‘gymnastiek’ gedaan: turnen, acrogym, streetdance, jazzdance, free running, peuter- en kleutergymnastiek. De vereniging telt op dit moment zo’n 450 leden.

Beide dochters van Patricia Klooster doen aan turnen en acrogym. De oudste liet al jong zien dat ze talent heeft. Zo raakte Patricia steeds meer bij de club betrokken. Ze stapte vier jaar geleden in het bestuur en is nu een jaar voorzitter. Daarmee kwam een einde een periode van maar liefst 30 jaar waarin de vereniging geen voorzitter had.

In het dagelijks leven is Klooster zelfstandig ondernemer. Haar bedrijf Top Interieurs ontwerpt interieurs voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Met het Meppelse sportgala en twee wedstrijden in een week is er heel wat te doen voor deze ondernemende vrijwilliger. Mirjam Jochemsen nam de week met haar door.

Vrijdag 5 februari

Morgen doen bijna 40 van onze leden mee aan de turnwedstrijden in Hollandscheveld op niveau RWS-B. Ik heb nog even contact met het bestuur en een paar trainers om de laatste dingetjes als presentatiepakken en vervoer te regelen. Sinds vorig seizoen hebben wij nieuwe presentatiepakken die tijdens de wedstrijden gedragen worden door de leden. Hierdoor is onze vereniging goed herkenbaar.

Zaterdag 6 februari

Op naar Hollandscheveld voor de wedstrijden. Mijn jongste dochter doet ook mee en dus zit ik met andere ouders op de tribune. Ondertussen maak ik foto’s van de turnsters zodat we deze kunnen gebruiken voor social media, de persberichten en onze website. Het wordt een succesvolle dag: onze dames nemen 8 medailles mee naar huis. Ik ben extra trots want mijn dochter wint de 3e plaats.

Zondag 7 februari

De zondag is voor mijn gezin en we doen vandaag ook lekker rustig aan. Wel komt er af en toe een appje binnen van de trainers en de bestuursgroep. We hebben een leuk team bij elkaar dus dit vind ik helemaal niet erg.

Maandag 8 februari

Vandaag check ik de media om te kijken hoe de wedstrijd van afgelopen weekend erin staat en om de berichten te delen via onze Facebookpagina. Wij doen veel met Facebook omdat heel veel van onze leden hier gebruik van maken.

Dinsdag 9 februari

Onze Club van 50, met sponsors die 50 euro per jaar bijdragen, is uitgebreid. Vandaag maak ik een nieuw sponsorenbord waar ook de nieuwe leden een plaatsje op hebben. Het bord heeft een mooie plek in onze hoofdgymzaal waar wij ongeveer 35 lesuren per week geven.
Helaas komt er een bericht van een trainster dat een jong lid lelijk is gevallen in de training en haar arm heeft gebroken. Dat is ook erg schrikken voor de kinderen en de trainsters die erbij aanwezig waren. Wij worden goed op de hoogte gehouden hoe het met het meisje gaat. Gelukkig komen deze ongelukken niet zo heel vaak voor. Vanavond zouden wij een bestuursvergadering hebben maar deze wordt uitgesteld omdat een van ons verhinderd is.

Woensdag 10 februari

Mijn dochters trainen vandaag beiden voor de acrogymnastiek dus ik moet toch even naar de zaal. Een mooi moment om het sponsorbord op te hangen. Verder is er veel app-verkeer tussen de bestuursleden, want wij organiseren aanstaande zaterdag de provinciale kampioenschappen acrogymnastiek en daar moet nog het een en ander voor geregeld worden.

Donderdag 11 februari

Vandaag is het sportgala in Meppel. Onze topturnster Britt Jansen van 11 jaar heeft al vele prijzen in de wacht heeft gesleept en turnt op landelijk niveau. Daarnaast doet ze ook op landelijk niveau acrogymnastiek, met mijn oudste dochter als partner. Britt krijgt op het sportgala de aanmoedigingsprijs uitgereikt.
Als vereniging zijn we genomineerd voor de stimuleringsprijs Sport & Spel omdat wij vorig jaar voor drie nieuwe doelgroepen sportaanbod hebben gecreëerd. Peuters en kleuters kunnen het Nijntje beweegdiploma halen, voor jongeren hebben wij free running geïntroduceerd en senioren kunnen mee doen aan Senioren fit. Op deze spannende avond hebben we de nominatie verzilverd en mochten we een cheque van maar liefst €1.000 in ontvangst nemen.

Vrijdag 12 februari

Vandaag geniet ik nog even na van ons succes van gisteravond. Uiteraard hou ik vandaag de media weer goed in de gaten en werk ik onze Facebookpagina bij. Vanavond moet er weer hard gewerkt worden want we moeten de sporthal inrichten voor de wedstrijd van morgen. De wedstrijd begint morgen al om 8 uur, dus dat wordt vroeg uit de veren. Gelukkig hebben wij veel vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken.

Mijn dochters gaan ook mee. De jongste doet met haar partners mee aan de acrowedstrijd en de oudste helpt mee als vrijwilliger – haar eerste acrowedstrijd is pas volgende maand. Mijn taak is om de dag aan elkaar te praten en de deelnemende teams aan te kondigen. Ik ben benieuwd of er teams van onze vereniging in de prijzen gaan vallen. Ik denk het haast wel want er doen 25 teams van ons mee.

Extra leuk is dat morgen RTV Meppel een live radiouitzending maakt vanuit de sporthal. Dat levert vast ook interviews met leden en bestuursleden op. Ik kijk uit naar een lange, mooie dag met veel aandacht voor onze vereniging.