Sport voor vergeten kinderen

Ook mochten enkele kinderen hun sport- of cultuurtalenten op het podium laten zien (foto: Het Vergeten Kind)

Het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds hebben een samenwerking met Het Vergeten Kind aangekondigd. Kinderen in de opvang kunnen hierdoor voortaan lid worden van sport- of cultuurclubs.

Tijdens ‘De Week van het Vergeten Kind’ begin februari kondigden Stichting Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en Het Vergeten Kind aan samen te gaan werken, zodat kinderen in de opvang lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub. Vanwege geldgebrek en de veelal onbekende verblijfsduur, was dat voor veel kinderen voorheen geen optie. Vanaf nu dus wel. Tijdens de persconferentie mochten kinderen uit de opvang aan bekende sporters, kunstenaars en artiesten, zoals Johnny de Mol en Juvat Westendorp, vragen stellen over hoe zij hun dromen verwezenlijkten. Ook mochten enkele kinderen hun sport- of cultuurtalenten op het podium laten zien.