Pot energiesubsidie gauw leeg

Afgelopen maandag om 9 uur ging het subsidieloket open voor de nieuwe regeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties. Zoals verwacht zaten veel sportclubs bij de computer klaar om hun aanvraag in te dienen. Twee dagen later waren er al 432 subsidieaanvragen ingediend.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de subsidieregeling uitvoert in opdracht van het ministerie van VWS, meldt dat het nog altijd mogelijk is om aanvragen in te dienen, maar haast is geboden want op is op. Wie te laat is moet een jaar wachten. "De belangstelling blijkt uit het groot aantal aanvragen dat de eerste dag direct na openstelling van het subsidieloket is ingediend. In de middag normaliseerde het verkeer op het E-loket. De tweede dag sloot af met 432 aanvragen, waarmee circa driekwart van het beschikbare budget is geclaimd. De hoogte van de claim valt na beoordeling van de aanvragen meestal lager uit vanwege afgewezen onvolledige of onjuiste aanvragen. Er kunnen nog aanvragen worden ingediend."

Meer weten

Meer informatie over de subsidieregeling en aanvraagprocedure is hier te vinden. Zie ook onze eerdere berichtgeving over de totstandkoming van de regeling.