19 maart: Dag van de Atletiek

19 maart is het Dag van de Atletiek (foto: Atletiekunie)

Op zaterdag 19 maart vindt de twaalfde editie van de Dag van de Atletiek plaats. Een dag die geheel in het teken staat van de atletieksport. Bestuurders, trainers en juryleden kunnen het evenement op Papendal bezoeken, waar zij diverse workshops, lezingen en clinics voorgeschoteld krijgen.

“Wij zijn Atletiek en dát vieren we tijdens de Dag van de Atletiek op 19 maart 2016!", zo is te lezen op de website van de Atletiekunie. De inschrijving voor het evenement is onlangs geopend en 500 gegadigden hebben zich al aangemeld. “Een teken dat we op de goede weg zijn en dat er in de atletiekwereld een enorme betrokkenheid bestaat voor de sport.”

De Dag van de Atletiek zal worden ingeluid door Theo Hoex, voorzitter van de Atletiekunie. Een medewerker van het Mulierinstituut presenteert aansluitend de uitkomsten van het nieuwe Brancherapport Atletiek. Voor de twee deelnemersgroepen, bestuurders en trainers en juryleden, zijn afzonderlijke programma’s met diverse workshops, lezingen en clinics, samengesteld. Daarnaast is er een inspiratielunch, een expo met stands en wordt de dag afgesloten met een netwerkborrel om gedachten uit te wisselen.

Een greep uit het aanbod:

- Atletiek en lokale politiek
- Haalt jouw club voldoende voordeel uit de nieuwe subsidieregeling?
- Boeien en binden van leden
- Winnen! Hoe belangrijk is dit in de jeugdsport?
- Demonstratie van atletische vorming
- Herstellen en winnen met pure voeding
- Hoe combineer je topsport en relatie?
- Kennismaking met de elliptigo

Wil je meer informatie over het evenement, ben je benieuwd naar het programma of wil je jezelf daarvoor aanmelden? Kijk hier.