Carnaval: geen training maar polonaise

De prinsen en prinsessen doen een warming-up (foto: SV Geuldal)

Voetbalvereniging Geuldal uit Wijlre is grootleverancier wat betreft prinsen en prinsessen voor het naderende carnaval. Maar liefst twaalf leden dragen de titel dit jaar. Trainen staat dan ook even op een laag pitje. En niet alleen bij SV Geuldal is dat het geval, zelfs boven de rivieren lopen sommige sporters niet in het veld, maar in de polonaise.

Komend weekend breekt het feest weer los in onder andere Oeteldonk, Kruikenstad, Lampengat, Mestreech en Vallekeberg. En dat brengt met zich mee dat weer een hoop prinsen en prinsessen op het schild worden gehesen. Bij voetbalvereniging SV Geuldal zijn maar liefst twaalf leden uitgeroepen tot prins of prinses. Voetbalprins Niels tegen L1: “We proberen nog twee keer in de week te trainen en in het weekend is het gewoon drie dagen volle bak er tegen aan en iedere polonaise meelopen.” Dat er van de trainingen eigenlijk niet veel terecht komt in deze periode, beaamt prins Jeffrey: “Ik had gisteravond genoeg gedronken dus dat heb ik wel gevoeld.” Om alvast in de stemming te komen voor het volksfeest, organiseerde de voetbalclub eerder in januari D’r Voetbalaovend. Een avond vol acts, onder andere van het duo Domm en Dööl.

Voetballers maken carnavalskraker

Ook voetbalvereniging Meeuwenplaat uit Rotterdam is in de ban van het carnavalsfeest. Twee spelers van het veteranenelftal van de club, het feestduo Kikkie en Veggie, produceerden de carnavalskraker ‘Jouw lelijkste BH’. De bijbehorende videoclip is inmiddels duizenden keren bekeken op Youtube. Tijdens een optreden in Grand Café Champs Elysees vorige week, stond het hele elftal op het podium om het zangduo bij te staan.

Het nummer maakt nu kans om Carnavalskneiter van 2016 te worden. Een publieksprijs, geïnitieerd door TV Oranje en RADIONL. Benieuwd naar de clip? Bekijk hem hieronder.