Sportieve kinderfeestjes, uitgelezen kans voor sportclubs

Aquaparty (foto: Facebookpagina Goed Bezig Oldebroek).

Sportieve kinderfeestjes zijn voor sportclubs een uitgelezen kans om kinderen te interesseren voor de sport en extra inkomsten in het laatje te brengen. Vooral commerciële sportaanbieders grijpen die mogelijkheid aan, zo blijkt uit een nieuwe brochure.

In de Gelderse gemeente Oldebroek wordt een hevige strijd gevoerd tegen overgewicht bij kinderen. Door de combinatiefunctionarissen van Goed Bezig - JOGG Oldebroek worden ouders gestimuleerd om de juiste keuze te maken voor hun kinderen, zowel qua eten als qua beweging. Een groot aanbod aan sportieve kinderfeestjes hoort hier ook bij. Om die reden is onlangs een brochure gemaakt en verspreid over het aanbod aan sportieve kinderfeestjes in de regio.

Hoewel het aanbod aan sportieve kinderfeestjes vast nog wel wat groter is dan de brochure laat zien, valt het op dat het vooral commerciële organisaties zijn die dergelijke  kinderfeestjes aanbieden. Dit geldt waarschijnlijk voor heel Nederland. De 'gewone' sportverenigingen doen hier (nog) weinig mee.

Een kinderfeestje bij een sportclub kan veel voordelen hebben voor kind en club. De clubs kunnen de kinderen kennis laten maken met de sport en de club, en kunnen er ook nog wat geld aan overhouden. De kinderen op hun beurt zijn gezond en gezellig bezig.

Goed Bezig Oldebroek nodigt sportclubs uit de regio van harte uit om zich aan te sluiten en ook kinderfeestjes te gaan organiseren. Nu is het afwachten of dit navolging krijgt, in de omgeving van Oldebroek, maar ook in de rest van Nederland.