Nooit meer oud-papier ophalen

Woensdag haalde Wim Mink voor de allerlaatste keer oud papier op voor de gymclub. Niet minder dan 55 jaar deed hij dat in Burgerbrug en Burgervlotbrug, in de kop van Noord-Holland. Dat bijzondere feit moest natuurlijk gevierd worden. Mink werd in de bloemetjes gezet en kreeg uit handen van de burgemeester een onderscheiding: het Schager Compliment.

Compliment

Omdat de jaren beginnen te tellen - Wim Mink wordt 70 - is het mooi geweest en is er een einde gekomen aan de 55 jaar durende papierinzamelingsactie. In het geheim vroeg de gymnastiekvereniging voor hem het Schager Compliment aan en organiseerde zij een klein feestje. Dat moest wel in het geniep gebeuren want Mink houdt er niet van om in de belangstelling te staan. Hij is een man van daden niet van woorden. Zijn levensmotto "niet zeuren maar doen".

Juist voordat hij zijn laatste ronde zou gaan doen werd hij woensdag opgewacht bij transportbedrijf De Vries in Burgerbrug. Daar werd hij feestelijk onthaald door een aantal mensen uit de dorpen. Burgemeester Marjan van Kampen sprak hem toe en spelde de onderscheiding op. Zichtbaar verlegen - zie de fotoreportage op de site van lokale omroep Schagen FM - incasseerde hij alle loftuitingen.

Opbrengst

Hoe groot de onbrengst van al dat oud papier door de jaren heen is? "Dat weet alleen hijzelf", zo vertelde secreatris Margriet Kleef ons. "Maar hij zal dat vast niet vertellen. Daar loopt hij niet mee te koop." Als ze zelf een schatting moet maken, komt die uit op €1.000 per jaar. "Dat was het in ieder geval de laatste jaren." Het zal wel eens wat meer of wat minder geweest zijn, want niet alleen het aanbod van oud papier maar ook de prijs die daarvoor betaald wordt schommelt. Een veilige schatting komt dus neer op €55.000. Dat is de moeite waard.

Wie volgt?

€1.000 per jaar en gymnastiekvereniging Petten-Burgerbrug, de club waarvoor Mink zich ook al meer dan vijftig jaar als bestuurslid inzet, was er al die tijd goed mee. Nu nog iemand vinden die het stokje overneemt...