Sportclubs door inzet loktieners betrapt

De kantine van Excelsior'31 (foto: website Excelsior'31)

Bij een controle met zogeheten ‘mystery guests’ of  ‘loktieners’ is gebleken dat in kantines van alle sportclubs in de gemeente Rijssen-Holte alcohol wordt geschonken aan minderjarigen.

Geschrokken

Burgemeester Arco Hofland laat tegenover RTV-Oost weten te zijn geschrokken van dit nieuws. “Ik wist wel dat die alles koek en ei was, maar dat het zo slecht zou zijn ten opzichte van vorig jaar, daar ben ik van geschrokken.”
Vorig jaar schoten de sportclubs ook al tekort op het naleven van de wet. Er is dus weinig veranderd, ondanks afspraken dat er beter opgelet zou worden. De burgemeester heeft besloten strenger en vaker te gaan controleren.

Verzachtende omstandigheden

Bestuurslid van de voetbalclub Excelsior’31 Harald Eertink reageerde ook tegenover RTV-Oost. “Als het rust is komen er wel duizenden mensen de kantine binnen die allemaal wat willen. Het kan gebeuren dat er dan een minderjarige tussendoor glipt. Ik praat het hiermee niet goed, maar het zijn wel verzachtende omstandigheden.”
Eertink geeft ook aan dat de club met de gemeente in gesprek wil, om te bespreken hoe ze dit probleem goed kunnen aanpakken.

Ook cafés

Overigens zijn het niet alleen de sportclubs die er slecht vanaf komen in Rijssen-Holte. Ook in meerdere cafés wordt er nog alcohol geschonken aan minderjarigen.

Bron: RTV Oost