Ouders bij de club voorgelicht over alcohol en drugs

In de kantine van MHC Best (foto: MHC Best)

Vlak voordat het carnavalsfeest afgelopen weekend losbarstte, werden ouders van puberkinderen in de kantine van hockeyvereniging MHC Best nog gauw even voorgelicht over het gebruik van alcohol en drugs onder jongeren. Deskundigen van verslavingszorginstelling Novadic-Kentron gaven tekst en uitleg.

Hoe je kunt zien of jouw kind drugs heeft gebruikt? Saskia Noach van Novadic Kentron, in het Eindhovens Dagblad: “Vooral de ogen zijn opvallend. Wiet zorgt voor rode, bloeddoorlopen ogen en sommige andere drugs zorgen voor opvallend grote pupillen. Het is een bizar gezicht. Daarnaast zijn ze vaak relaxed. Je kent je eigen kind het best, dus het valt je vanzelf op wanneer het opvallend rustig en zorgeloos is”.

Volgens de organisatoren is het belangrijk dat niet alleen kinderen voorlichting krijgen, maar dat ook de ouders goed geïnformeerd zijn. Dan weten ze bijvoorbeeld hoe ze het beste omgaan met kinderen die in aanraking komen met drank en drugs. En kunnen ze beter afwegen of ze hun kind in een beschermde omgeving het eerste biertje laten drinken of wachten tot de achttiende verjaardag.