Voetbalshirts krijgen tweede leven in Afrika

De shirts van SC Groessen hebben een nieuwe bestemming gekregen in Malawi (foto: Schols Foundations)

Verschillende sportclubs doneren gebruikte sportmaterialen aan sportclubs in de Derde Wereld. Onlangs haalden twee Gelderse voetbalclubs, VIOS Beltrum en Sportclub Groessen, de regionale pers met hun acties voor Afrika.

Voor VIOS was het al de tweede keer dat een lading sportkleding naar Gambia werd verscheept. Via de Beltrumse IC-verpleegkundige Carla Klein Breteler werden de gele shirts van de club overhandigd aan een lokaal voetbalteam dat daarvoor meteen een speciale wedstrijd organiseerde. In een mail aan de club schrijft zij: “Ik kan wel zeggen dat ze enorm blij waren en de kleuren staan hun geweldig.” Trainingspakjes van de club gingen naar een ziekenhuis. De club uit de Achterhoek heeft inmiddels alweer een nieuwe zending klaar staan.

Sportclub Groessen stuurde een grote lading sporttassen met kleding naar Mua in Malawi. De Schols Foundations International zrgde ervoor dat de spullen een goede bestemming kregen. Deze ontwikkelingsrganisatie zet vrijwilligers in voor hulpprojecten in Malawi, de Filippijnen, Bali en Vietnam en werkt daarbij samen met lokale projectleiders en –organisaties.