300 leden in één week voor nieuwe hockeyclub

Vooral meisjes worden lid van de nieuwe club (foto: Facebookpagina HC Rijnvliet).

Sinds de inschrijving geopend is begin deze week, stromen de aanmeldingen binnen bij de nieuwe Utrechtse hockecyclub Rijnvliet. Ruim 300 hockeyers staan te popelen om bij de club hun geliefde sport uit te oefenen.

De hockeyclub is vorig jaar oktober opgericht om de lange wachtrijen bij de andere verenigingen in Utrecht terug te dringen. Volgens de voorzitter, Patrick Laurens, is het dus niet zo gek dat de animo groot is. Laurens op op RTV Utrecht: "We hebben nu twee velden die aangelegd worden en er kan nog een derde veld bij. En dat veld zal ook echt aangelegd worden als er behoefte aan is. Uiteindelijk kunnen wij doorgroeien naar 500 tot 700 leden”.

Het zijn voornamelijk kinderen, en met name meisjes, die zich inschrijven. Dat de teller nu al op 300 leden staat, betekent wellicht dat ook deze club gegadigde spelertjes op een wachtlijst zal moeten zetten. De leden die wel meteen op de ledenlijst terecht komen, zullen vanaf augustus officieel starten. Tot die tijd worden er trainingen, clinics en bij voldoende belangstelling onderlinge wedstrijden georganiseerd.