Voetbalmoeders worden voetballende moeders

De voetballende moeders van DSS (Foto: Facebookpagina Vrouwenvoetbal DSS)

Voetbalmoeders die graag voetballende moeder willen zijn, daar moesten er genoeg van zijn, zo dachten ze bij DSS in Haarlem. En ze kregen gelijk. Op de eerste trainingsavond konden ondanks matige weersomstandigheden 32 moeders welkom worden geheten door Bob Schouten, de voorzitter van de vrouwenafdeling van DSS. "Het bleek dat meerdere moeders al jaren gewacht hebben op deze uitdaging", zo stelt de club verheugd vast op haar website.

Dat de regen gestaag uit de lucht viel deerde de vrouwen kennelijk niet. "Pionnen werden uitgezet en de warming-up werd voortgezet met warm lopen, korte sprints en oefeningen om de ietwat stramme spieren aan het werk te zetten. Vervolgens kwam de bal erbij en werden de eerste dribbels getoond. Na nog enkele oefeningen met de bal werd de groep gesplitst en konden de eerst partijtjes gespeeld worden. En zo werd uiterst fanatiek en met veel plezier de eerste training afgewerkt."

De training viel duidelijk in de smaak bij de moeders want een week later waren ze er ondanks temperaturen rond het vriespunt weer bijna allemaal.