Voetbalclubs met eigen douchegel

Vanaf komend weekend kunnen alle voetballers en fans van voetbalvereniging ACV uit Assen onder de douche stappen met de enige echte ACV 2 in 1 douchegel. De club heeft een douchegel met eigen logo laten ontwikkelen en gaat de opbrengsten gebruiken om de kantine van een make-over te voorzien.

De flessen worden verkocht voor €3,95 per stuk. Bij afname van drie flessen moet €10 worden betaald, bij vijf stuks €15. Met acht verschillende geuren - "om het douchen eens anders te beleven " - en de decembermaanden voor de deur, wil de club extra geld binnen te halen om de kantine tijdens de winterstop van top tot teen te kunnen renoveren. Naast de verkoop van douchegel is er een crowdfunding campagne gestart om deze make-over mogelijk te maken.

Niet de enige

ACV is overigens niet de enige vereniging met een eigen douchegel. Het is kennelijk een trend in de regio. De Witteveense Boys douchen al een tijdje met hun clubshampoo. En ook in Daarle hielden ze eerder een ‘SC Daarle hair and bodyshampoo’-actie om financiële steun voor de club te genereren. Dalfsen spant misschien wel de kroon. Daar konden twee jaar geleden bij de lokale Jumbo zelfs de sportclub-shampoos van drie sportverenigingen worden aangeschaft. RTV Ooost maakte daar destijds een leuk itempje van. Kijk hier.

Bronnen: Drenthe Journaal en RTV Oost.