Veghelse voetbalclub exploiteert ijsbaan

Veghel on Ice (foto: Blauw Geel‘38)

Niet tot begin januari, maar tot en met Valentijnsdag kon er in Veghel geschaatst worden tijdens Veghel on Ice. Dankzij voetbalclub Blauw Geel’38, die sinds begin dit jaar de overdekte ijsbaan aan de Noordkade exploiteerde.

"We zijn er trots op dat het ons gelukt is om de ijsbaan langer open te kunnen houden”, zegt bestuurslid Vincent van Liempt in het Brabants Dagblad. In eerste instantie zou de schaatsbaan sluiten op 6 januari. Vanwege de positieve reacties werd de schaatstijd echter verlengd én besloot voetbalclub Blauw Geel’38 het stokje van de vorige exploiteerder Rotaryclub Veghel over te nemen.

Het waren de vrijwilligers van de club die de overdekte ijsbaan in de Proeffabriek sindsdien runden. "We mogen niet klagen over de belangstelling, zeker de afgelopen week is het vanwege de schoolvakantie erg druk geweest”, weet Van Liempt. Meer dan 20.000 bezoekers trok de eerste editie van Veghel on Ice, dat afgelopen weekend werd afgesloten met ijshockeydemonstraties en een ‘meltdownfeest’.

Dat het exploiteren van een ijsbaan niet alleen leuk is, maar ook zo zijn voordelen voor de voetbalcub heeft, beaamt Van Liempt. "We worden er niet rijk van, maar kunnen wél een bescheiden bijdrage in de jeugdafdeling investeren. En we hebben als vereniging goodwill in Veghel gekweekt”. Wat de club betreft, blijft het dan ook zeker niet bij een eerste editie.