Binnenkort relaunch website

Jan Janssens

Het is alweer even geleden dat het platform Sportclub NL werd gelanceerd. Er kwamen veel enthousiaste reacties ("De informatie is verrassend praktisch.") maar er waren ook kritische geluiden ("De site is een beetje onoverzichtelijk."). Hoe dan ook bleef het aantal bezoekers achter bij de verwachtingen en groeide dat aantal ook minder snel dan gehoopt. Dat was de reden om na een half jaar tijdelijk de stekker eruit te trekken.

What's in a name?

Binnenkort gaat het platform een zogenaamde relaunch beleven. SportclubNL wordt NL Sportclub. Een subtiel verschil, zo lijkt het. Maar schijn bedriegt.

Community

De 'look and feel' van de site blijven hetzelfde, maar de opzet en inhoud gaan wel sterk veranderen. Was de site aanvankelijk vooral een particuliere nieuwssite, gedreven door de actualiteit. In de nieuwe opzet zal de uitwisseling van kennis en ervaring door sportbestuurders op de eerste plaats komen. De exploitatie van het platform gaat over naar de stichting NL Sportclub die het platform gaat gebruiken om een community voor het organisatorisch en sporttechnisch kader van sportclubs te organiseren. Sportbestuurders, commissieleden e.d. zullen worden aangemeodigd om een account aan te maken en zich aan te sluiten bij de community. Het doel van de community is dat sportverenigingen meer over de schutting kijken, meer met elkaar gaan samenwerken, elkaar gaan helpen en krachten gaan bundelen.

Deels besloten

Een deel van het nieuwe platform zal een besloten karakter krijgen. Alleen lezers of gebruikers van Het Grote Ideeënboek voor Sportclubs zullen toegang krijgen tot dat deel van site. Zij zullen op de site aanvullende en verdiepende informatie vinden bij de good practices uit het boek.

Lees hier meer over het initiatief voor NL Sportclub.