Lift that shit work-out

De deelnemers aan de lift that shit work-out (foto: Facebookpagina CrossFit Hoogvliet).
Redactie SportclubNL

Kort voor Kerst was er een opmerkelijke work-out bij de nieuwe Botlekbrug. De aanleiding hiervoor: de 50e storing rond de 'brug der zuchten' tussen Hoogvliet en Spijkenisse. Sinds de ingebruikname in juli van het afgelopen jaar vertoont de brug steeds weer kuren. De verkeershinder die daarvan het gevolg is, is voor veel automobilisten een terugkerende ergernis. Voor Dennis Houkes van sportschool CrossFit uit Hoogvliet was het een mooie aanleiding voor een ludieke work-out op het grasveld naast de brug. "Wij gaan de brug voordoen hoe je soepel op en neer kunt gaan", zo hield hij het AD voor.

Lift that shit

Bij de 50e storing zou de speciale work-out worden georganiseerd, zo werd een tijdje eerder aangekondigd op een speciale pagina op Facebook: "Wie is er inmiddels niet gefrusteerd? Al die emoties opkroppen is slecht voor je en vroeg of laat komt dit er een keer uit. Daarom organiseren wij van CrossFit Hoogvliet de #liftthatshit workout. Een GRATIS Workout die je de gelegenheid geeft je emoties te uitten in de vorm van fysieke krachtsinspanningen en kennismaking met meer 'nieuwe' Botlekbrug slachtoffers. Lotgenoten..
Centraal staan bewegingen die de 'nieuwe' Botlekbrug ook zou moeten kunnen doen.
- Op en Neer
- Omhoog en Omlaag
- Heen en Weer
- Blijven Hangen
- Zakken
- Tillen
Aanmelden kan al wel, let op, het aantal plekken is beperkt. Bij voldoende aanmeldingen zullen wij lotgenoten mogelijk de kans bieden om op andere data of later moment alsnog de frustratie eruit te gooien.Kun je nu niet meedoen of sta je voor de brug dan kun je altijd nog aanmelden voor een proefles."

Dikke boks voor Rijkswaterstaat

De 50e storing kwam er, en dus ook de work-out. Het was een succes, zo liet de organisator op de Facebook-pagina weten: "Het was een superleuke workout. Helaas zijn er veel mensen niet op komen dagen die zich wel hadden aangemeld. Maar des te meer respect voor de bikkels die er wel waren gekomen. Zelfs op de fiets over de brug. De workout was veelzijdig en alles stond in het teken van de brug die zo mooi op de achtergrond maar al te vaak op en neer ging. Blijkbaar kan 't nu wel zonder storingen.
Dank aan alle aanwezige pers, deelnemers, coaches en toeschouwers. Dikke boks voor Rijkswaterstaat die de brug geheel in stijl maar liefst 4 keer op en neer liet gaan zonder storing!"

Op naar de 100

Ondanks de "dikke boks" hebben ze bij CrossFit Hoogvliet kennelijk nog niet heel veel vertrouwen in de werking van de brug, zo blijkt uit de pay-off: "We zien jullie bij de volgende 50 weer!"