Lobbyen met salto's, flikflakken, hele en halve schroeven

Jonge turners in actie in de gang van het Groningse raadhuis (screenshot YouTube)
Redactie SportclubNL

Vorige week gaven drie Groningse turnverenigingen een opmerkelijke demonstratie van hun kunnen. Niet gewoon in een gymzaal, maar in het stadhuis van de gemeente Groningen. Op een tumblingbaan werden salto's, flikflakken, hele en halve schroeven getoond. De demonstratie van GVAV Rapiditas Gymnastiek, GV Olympia Groningen en CSV Kracht en Vriendschap Groningen was onderdeel van een gezamenlijke politieke lobby voor een nieuwe turnhal.

Peter Koopmans, voorzitter van Kracht en Vriendschap, kijkt er met plezier op terug, zo schrijft hij op de website van de club:

"De demonstratie in het stadhuis was een groot succes! Langs deze weg wil ik iedereen die zich hiervoor hebben ingezet hartelijk bedanken. Een aantal is ook nog bij de raadscommissie vergadering geweest. Onze acties (demo, brief en inspreken) werden erg gewaardeerd door de commissieleden. We kunnen de conclusie trekken dat het Europapark inclusief turnhal er gaat komen. Uiteraard leefden er nog de nodige vragen bij de fracties maar die werden door de wethouder helder en daadkrachtig beantwoord. Het liep eigenlijk geheel volgens plan. Na afloop heb ik nog even gesproken met een paar mensen van de gemeente en die feliciteerden elkaar al en ons. Dus het zit wel goed en de turnhal gaat er komen!"

Het Dagblad van het Noorden deed verslag, maakte een filmpje van de demonstratie en zette dat op YouTube.