Subsidiepot energiebesparing leeg

Het trainingsveld opgelicht door led (foto: VV Weerdinge).

Zoals verwacht was er in de eerste weken van het jaar een run op de subsidie voor energiebesparing en duurzame energie. Drie weken na de openstelling van de regeling zijn er circa 600 aanvragen ingediend en is het subsidieplafond bereikt, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op haar website.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Omdat de afhandeling va alle aanvragen enige tijd kost en het mogelijk is dat sommige van de ingediende aanvragen worden afgewezen, kunnen nog steeds aanvragen worden ingediend, maar heel veel kans op succes is er dus niet meer. Maar er komt een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Volgend jaar wordt opnieuw 6 miljoen in de subsidiepot gestopt. De subsidie is beschikbaar voor tal van maatregelen zoals LED verlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers.

Regeling

De RVO voert de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties uit. Sportorganisaties die gebruik willen maken van de subsidieregeling moeten ook zelf fors investeren, Om dat aantrekkelijker te maken kan met een borgstelling door de Stichting Waarborgfonds Sport tegen gunstige tarieven geld worden geleend.   Het budget voor subsidie en borgstelling is afkomstig van het ministerie van VWS. Om deze regelingen mogelijk te maken, werd de compensatieregeling energiebelasting waarmee circa 6.000 sportverenigingen jaarlijks een deel van hun energierekening konden betalen afgeschaft. Zie onze eerdere berichtgeving hierover.