Eenmaal... andermaal... niet verkocht

Voetbalvereniging De Wâlden uit het Friese Damwâld was begin deze week even heel boos op het televisieprogramma Voetbal Inside. De club ging er van uit dat haar kantine het decor zou worden van een aflevering van het populaire voetbalpraatprogramma. Het was de prijs die zij in de wacht sleepten bij een veiling ten bate van Support Casper, een fonds dat geld inzamelt voor innovatief onderzoek van oncoloog Casper van Eijck naar de behandeling van alvleesklierkanker.

Maandagavond zou de veiling sluiten en toen had De Wâlden het hoogste uitgebracht:  €5.500. Voor dat bedrag rekende de club op de komst van de mannen van Voetbal Inside. Maar de veiling werd plotseling verlengd en dus geen bezoekje van Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en Wim Kieft aan Damwâld. De vereniging trok boos haar bod in. De boosheid kreeg de vrije loop op de Facebookpagina van de club: “We hebben ons bod teruggetrokken aangezien we ons niet laten piepelen!”

De redactie van Voetbal Inside zat ermee in de maag en nam de volgende dag contact op met de club. De onduidelijkheid over de einddatum van de veiling werd betreurd, het bod verhoogd tot €11.000 en het bezoek aan de club alsnog toegezegd.

Weer een dag later kreeg de actie bij Evers Staat Op op Radio 538 overigens nog een staartje. Wilfred Genee zat daar in de uitzending om over de veiling en het goede doel te praten. Het idee werd geopperd om een tweede club te bezoeken en dat kwam al snel in kannen en kruiken toen en luisteraar inbelde met het verzoek aan de mannen van VI om ook naar vv Jonge Kracht in Huissen te komen: “Ik bied €25.000,- als Voetbal Inside naar Friesland gaat én naar Huissen komt.” En dat gaat nu dus gebeuren.

Bronnen: AD, RTV Noordoost-Friesland, AD en Radio 538.