Erwtensoep-hype bij hardloopwedstrijden

"Je kunt dezer dagen geen hardloopwedstrijd meer bedenken waar de geur van snert je niet tegemoet komt", aldus Maurice Steketee eind december op zijn blog Hardlopen in Zeeland.

"Het begon deze maand bij de Aflossingsmarathon in Terneuzen, waar de snert met grote hoeveelheden over de toonbank ging. Daarna volgde het ZK Ten Miles in Zierikzee. Hoewel de prijsuitreiking in een pizzeria was, werd er meer erwtensoep verkocht dan pasta of pizza. Vorige week bij de Serious Request Run bij Dynamica. Ook hier rook het hele clubgebouw naar worst, erwten en allerlei andere gezonde groenten. Zaterdag bij de Kerstloop in Dishoek. Wat werd er na afloop verkocht in de strandtent? Juist ja, verse snert! En gisteren was het weer raak. Korfbalvereniging Top uit Arnemuiden had een heuse Snertloop georganiseerd. Elke deelnemer kreeg na afloop een gratis bakkie. Volgende week is de Ondoloop in Sint Laurens. Drie keer raden wat je daar na afloop krijgt?"

De redacteur van de PZC concludeert: "Snert is het nieuwe bietensap. Het is de ideale hersteldrank en wordt dé hype van 2016."