KNVB vraagt minister Asscher om uitzondering in wet

De Wet werk en zekerheid, we schreven er al eerder over dat de KNVB en NOC*NSF een lobby zijn gestart om een uitzondering te krijgen voor de contracten van trainers. En dat de sportservice-organisaties die voor duizenden sportclubs het werkgeverschap vervullen dat helemaal niet nodig vinden.

Een van de argumenten die de KNVB nu aanvoert om minister Lodewijk Asscher over te halen om toch een uitzondering voor de sportsector te maken is dat sportverenigingen de wet anders zullen ontduiken. "Wij voorzien dat amateurverenigingen trucjes gaan uithalen of zelfs grijze afspraken gaan maken om deze wet te omzeilen. Dat kan nooit de bedoeling van deze wet geweest zijn."

Dat riekt een beetje naar chantage, maar ook dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn geweest. Blijft de vraag of dit argument indruk maakt bij de doorgaans zo onkreukbare bewindsman.

Lees hier ons eerdere artikel over deze kwestie en hier het artikel dat de bond op haar site plaatste over de oproep aan de minister.