Plannen voor nieuwe voetbalclub in hartje Amsterdam

Er zijn plannen voor een nieuwe voetbalclub in het Amsterdamse Kattenburg. Het is de bedoeling dat er binnenkort bij Torpedo Kattenburg kan worden gevoetbald op het voormalige Marineterrein. Lucien Burm en Martijn Wuite, twee professionals op het gebeid van nieuwe media, hebben het initiatief genomen voor de nieuwe voetbalclub op Kattenburg. De vereniging heeft al een website, waar nieuwe leden zich kunnen aanmelden.

"Midden in de stad bevindt zich een mooie middenstip, die vraagt om een aftrap. Na 300 jaar marine activiteiten, VOC handel en 567 gebouwde schepen, is het tijd om een balletje te trappen op Kattenburg!" zo stellen de oprichters. Op de site leggen "de eeuwige draver" Burm en de "sluwe spits" Wuite o.a. Johan Cruijff en Eberhard van der Laan mooie quotes in de mond om hen zo als ambassadeurs aan het project te verbinden.

Johan Cruyff verklaart: “Kwestie van te laat geboren. Altijd al bij zo’n club willen spelen natuurlijk, maar da’s logisch." En burgemeester Van der Laan: "Een geweldige, sportieve ontwikkeling in onze binnenstad!".

Bron: Dichtbij.