Sprinter: het nieuwe Tinder voor de sport?

Jan Janssens

In oktober lanceerde Björn Borg een sportieve lifestyle-app: Sprinter, een soort Tinder die gebruikers in staat stelt een geschikte trainingspartner te vinden.

Onderbroeken

De redactie van Sport.nl schreef er een leuk artikel over. Om het geheugen van de lezers op te frissen, werd en passant nog even toegelicht wie precies achter dit nieuwe initiatief zat. "Björn Borg? Inderdaad, die van de onderbroeken... En van het gelijknamige Zweedse sportmodemerk."

Chupa Chups lolly's

Je zal toch vijf keer achter elkaar Wimbledon gewonnen hebben, zes keer Roland Garros en ooit de beste tennisser ter wereld geweest zijn. En dan een paar decennia later op een sportsite als "die man van de onderbroeken" worden herinnerd. Roem is vergankelijk, ook in de sport. Mr. Cool himself zal er niet mee zitten, maar toch. Herinneren we ons over een paar jaar Frank Rijkaard ook "van die onderbroeken… en van die stereotoren" en Johan Cruijff "van de Chupa Chups lolly’s… en van die varkensfokkerij"?

Nawoord

Naar aanleiding van dit bericht kreeg SportclubNL de volgende reactie van de redactie van SportNL: "Het roemrijke tennisverleden van Borg leek mij een gegeven, zoals Johan Cruijff ook weinig introductie behoeft. De verwijzing naar de onderbroeken was natuurlijk humoristisch bedoeld, maar dat komt kennelijk niet helemaal over. We hebben de tekst inmiddels aangepast op een manier die Borg meer eer bewijst.is de tekst van het artikel op Sport.nl inmiddels aangepast." Waarvan akte.